СОМБОР ДОБИЈА НАЈСАВРЕМЕНИЈУ БОЛНИЦУ: Нови хируршки блок ће се простирати на 8.000 квадрата
СОМБОР ДОБИЈА НАЈСАВРЕМЕНИЈУ БОЛНИЦУ: Нови хируршки блок ће се простирати на 8.000 квадрата

Пројектом изградње и адаптације сомборске болнице, ова установа ће добити 8.000 квадрата простора, потпуно нов и модеран изглед, а адаптацијом и реконструкцијом постојећих капацитета унапредиће се квалитет здравствене заштите.

Реконструкција Опште болнице ,,Др Радивој Симоновић’’ у Сомбору одвијаће се у три фазе. Пројекат за прву фазу је недавно завршен и одобрен, а Канцеларија за управљање јавним улагањима у потпуности ће финансирати радове.

  • Прва фаза подразумева изградњу новог хируршког блока на месту садашњег грудног одељења. У другој фази приступиће се реконструкцији хируршког блока који треба да прерасте у нови интерни блок и потпуно нов ургентни пријем. Трећа фаза подразумева реконструкцију и адаптацију осталих објеката у болничком комплексу – рекао је др др Дарко Косановић, заменик директора болнице.

Овим пројектом планирана је изградња потпуно новог хируршког блока који ће се простирати на 8.000 квадрата и бити опремљен најсавременијом опремом.

  • Радови на изградњи хируршког блока почињу следеће године. Добићемо једну савремену функционалну зграду, опремљену најсавременијим операционим салама, најсавременијом медицинском опремом што ће знатно утицати на квалитет здравствене заштите која се пружа – рекао је Косановић и додао да ће се пружање здравствене заштите грађанима Сомбора и становницима Западнобачког округа током изградње и реконструкције неометано одвијати. (Курир)

Оставите одговор