„СОМБОЛЕД“ ДОНИРАО 5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА КУПОВИНУ РЕСПИРАТОРА
„СОМБОЛЕД“ ДОНИРАО 5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА КУПОВИНУ РЕСПИРАТОРА

Фабрике и компаније Западнобачког округа показале су солидарност и одговорности када је реч о донацијама држави у борби са корона вирусом. Фабрика „Сомболед“ је донирала пет милиона динара за куповину респиратора.

Компанија „Сомболед“ донирала је пет милиона динара Републичком фонду за здравствено осигурање, а новац је намењен куповини респиратора за потребе лечења пацијената у нашој земљи.

Истичу да су донацијом желели показати солидарност и помоћ држави у борби са корона вирусом и додају да настављају са одговорним и континуираним радом током ванредног стања.

  • Уложили смо максималне напоре како би обезбедили неометан откуп млека од свих наших фармера, редовну производњу, као и дистрибуцију и снабдевање свих малопродајних објеката Сомболедовим производима. Нашим запосленима смо од самог почетка кризе омогућили безбедне услове за рад и обезбедили заштитне маске и рукавице, као и средства за дезинфекцију, саопштио је Горан Стефановић, директор маркетинга Сомболеда.

У Регионалној привредној комори Сомбор поздрављају гест сомборске фабрике за производњу и прераду млека и додају да је ванредно стање показало лице солидарности привредника Западнобачког округа.

  • Када је у питању текстилна индустрија, фабрика, односно компанија „Магна“ из Оџака одмах се укључила за помоћ и донирала око 100.000 заштитних маски Западнобачком округу, а фабрика „Фиорано“ око 30.000 маски. Имамо ситуацију да се донирају финасијска средства попут „Сомболеда“ што је изузетно похвално, а фабрика „Мара“ је донирала пецива Општој болници у Сомбору. Такође, треба истаћи да је, не само у нашем округу, већ да су и друге компаније широм земље донирале, а споменуо бих и „Сигму“, чија су дезинфекциона средства од изузетног значаја, казао је Зоран Булатовић, директор РПК Сомбор.

Сомболед је такође организовао пружање помоћи најстаријим грађанима Сомбора, те донирао пакете својих производа Геронтолошком центру. (РТВ)

Оставите одговор