СОМАРАТОНЦИ И ОВЕ ГОДИНЕ ОБЕЗБЕДИЛИ СЛАТКИШЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ
СОМАРАТОНЦИ И ОВЕ ГОДИНЕ ОБЕЗБЕДИЛИ СЛАТКИШЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

У суботу, 28. децембра, чланови Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ Сомбор су обележили већ традиционално крај сеозне трком под називом „Слатки новогодишњи трчањац“. Ово је била прилика да сомаратонци покажу своју хуманост и учине још једно добро дело. У склопу манифестације, бројни тркачи и наши суграђани су донели слаткише који ће бити подељени деци која немају прилику да добију пакетиће од својих најближих. Након истрчаних пет километара, настављено је дружење и прикупљање слаткиша за најмлађе.

Година која је на истеку била је једна од најуспешнијих за Арк „Сомаратон“. Чланови сомборског клуба наступили су на више од 60 трка, како у Србији тако и у целој Европи. Годину су обележиле бројне победе и победничка постоља, а најважније су три бронзане медаље са државних првенстава у ултрамаратону, маратону и полумаратону. Град Сомбор је добио нове маратонце и маратонке, као и све већи број тркача који су полазници школе трчања коју води тренер Арк „Сомаратон“. Тркачка лига „Сомаратон“ се одржава сваке суботе, такмичењем на 5 километара а у тркама учествује и до педесетак тркача.

Треба истаћи и три трке које је организовао сомборски тим. Пре свега јубиларни, 40. Сомборски полумаратон који је ове године био и државно првенство у полумаратону. Сомборски полумаратон је истрчало 1.014 тркача, чиме је ова трка поред београдских маратона, постала једна од две трке у Србији са више од хиљаду финишера. Треба истаћи и три звездице за квалитет које су додељене Сомборском полумаратону од стране Европске атлетике, као и велику подршку Атлетског савеза Србије. Крајем септембра одржана је женска трка – „Даме трче“ са рекордним бројем учесница, а за крај године и више него успешан ултрамаратон Баја – Сомбор, који је на најбољи начин повезао два братска града.

Оставите одговор