СНАЛАЖЉИВИ СОМБОРЦИ И ПОРЕД „ЗАКЉУЧАВАЊА“ ДАНАС УЖИВАЛИ У БАШТАМА КАФИЋА
СНАЛАЖЉИВИ СОМБОРЦИ И ПОРЕД „ЗАКЉУЧАВАЊА“ ДАНАС УЖИВАЛИ У БАШТАМА КАФИЋА

Многи наши суграђани су данас искористили лепо време, како би уживали у сунцу. Због мера које је Кризни штаб јуче донео готово ништа у центру Сомбора није редило, али по броју људи на главој улици, рекло би се да то није много поколебало наше суграђане у намери да прошетају.

Радиле су само продавнице мешовите робе, апотеке и трафике али и то је било сасвим довољно да досетљиви Сомборци себи направе угођај и чак попију пиће у башти кафића у самом центру града. Наиме, угоститељски објекти због донетих мера не раде, али су сви локали у центру оставили своје баштенске гарниутре (столове и столице) постављене као када раде, па су наши суграђани то на најбољи могући начин искористили. У оближњој трафици и у радњама су купили шта ће да попију, а угоститељски инвентар су искористили да се сместе и уживају у сунцу, баш као и када раде кафићи.

По овој фотографији која је настала данас око поднева, рекло би се да јуче донете мере нису дале резултате када су у питању окупљања, већ су само утицале на то да грађани прођу јефтиније а угоститељи да остану празних џепова.

Жеља грађана да на овај начин искористе лепо време је разумљива, али се поставља питање где су надлежни који треба овако нешто да спречe?

This Post Has One Comment

  1. Toma

    Komunalana milicija u Somboru ne radi vikendom, samo radnim danima do 14 sati. Žalosno, ali istinito. U ostalim gradovima nemaju radno vreme i imaju dostupan telefon za pozive 0-24. Stvarno ne znam čemu je onda njihova uloga i zašto su uopšte plaćeni iz budžeta?

Comments are closed.