СКУПШТИНА ОДЛУЧИЛА: ЂОРЂЕ ЗОРИЋ ПРВИ ЧОВЕК „ПРОСТОРА“
СКУПШТИНА ОДЛУЧИЛА: ЂОРЂЕ ЗОРИЋ ПРВИ ЧОВЕК „ПРОСТОРА“

На деветој седници Скупштине града Сомбора која је одржана данас, на место вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа „Простор“ именован је Ђорђе Зорић. Гласовима одборника локалног парламента, он ће као кадар владајуће партије на челу овог предузећа наследити Горана Нонковића, који је недавно постао начелник Западнобачког управног округа и оставио упражњену фотељу у „Простору“.

Зорић је рођен 1974. године, a 2000. године је дипломирао на Пољопривредном факултету у Новом Саду, на смеру за Пољопривредну технику и има звање дипломираног инжењера пољопривредне технике VII степена.

Ђорђе Зорић је у каријери обављао послове руководиоца техничке службе ПП “Бездан” АД из Бездана од 2001. до 2005. године па је кратко обављао послове директора у АД “Галад” из Кикинде, да би се 2005. године вратио у ПП “Бездан” АД из Бездана, овог пута као директор и водио је ово предузеће до 2012. године. Потом прелази у „Бошковић Аграр“ д.о.о. из Алекса Шантића где је био директор годину дана, а онда је од 2013. до 2014. године био први човек АД “Алекса Шантић” у реструктурирању из Алекса Шантића. Годину дана је био и директор чонопљанског „Тепкоса“, а исто толико је водио и „Агрокластер“ д.о.о. из Сомбора. Зорић 2016. године долази на позицију в.д. директора Ветеринарске установе “Протеинка” Сомбор, одакле је и најпознатији овдашњој широј јавности. На тој позицији је био све до 12. јуна 2020. године, када је одлуком Владе Републике Србије разрешен дужности, а већ 09. јула исте године је постао заменик директора Градске пекаре д.о.о. Сомбор.