ШКОЛСКА УПРАВА СОМБОР: ПРАТИ СЕ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ 12 УЧЕНИКА
ШКОЛСКА УПРАВА СОМБОР: ПРАТИ СЕ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ 12 УЧЕНИКА

Поводом актуелне ситуације са COVID-19, у Школској управи Сомбор, за Севернобачки и Западнобачки округ, кажу да се за сада само прати здравствено стање 12 ученика, који су били у контакту са особама из ризичних подручја. Такође, прати се и неколико запослених, који су имали сличне контакте.

За сада је тестиран један само ученик из Оџака и он није заражен корона вирусом, додају у Школској урпави. Истичу да су мере државе на високом нивоу предострожности и да се поштују све препоруке државе. У реону Школске управе Сомбор је 120 школа и предшколских установа, у којима је око 45.000 деце, а за сада је ситуација под апсолутном контролом и подвлаче да се спроводе све мере предострожности.

У школама ова два округа изузетно су појачане мере споровођења хигијене и дезинфекције, па се након великог и малог одмора, за време часова појачано спроводи дезинфекција, подова, степеништа, рукохвата, тоалета..

Такође, у Школској управи истичу да се по препоруци ресорног Министарства прате сви одсутни из образовних установа, који нису присутни из неких здравствених разлога.

Број телефона Кол центра у Заводу за јавно здравље намењен грађанству је 062/19-56-866 и доступан је од 07.00 до 22.00 часа. (РТВ)

Оставите одговор