ШКОЛА „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ ОБЕЛЕЖИЛА 30 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА
ШКОЛА „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ ОБЕЛЕЖИЛА 30 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ из Сомбора обележила је 30 година постојања и успешног рада. Тим поводом у Народном позоришту Сомбор одржана је свечана приредба на којој су осим запослених и ученика ове школе, присуствовали и представници Града Сомбора као и бројни сарадници школе.

Овај значајан јубилеј у име Града Сомбора запосленима али и бившим и садашњим ученицина ове школе је честитао Немања Сарач, члан Градског већа за област културе и образовања, Он је наставницима пожелео још пуно оваквих прослава и много генерација успешних ђака. Као бивши ученик школе „Доситеј Обрадовић“, Сарач је рекао да овај јубилеј види као 30 година константног напредовања и истакао да ће школа као и до сада, за свој напредак имати пуну подршку града Сомбора.

Школа „Доситеј Обрадовић“ добила је назив по српском просветитељу и реформатору револуционарног периода националног буђења и препорода, који је радио на просвећивању свог народа.

Као и увек, за сваки дан школе, деца су припремила адекватан програм, а на публику је највећи утисак оставила представа која осликава 30 година рада школе, период кроз шта је све школа пролазила, као и све друштвене ситуације које су пратиле њен рад.

У препуној Сали народног позоришта, гости су својим присуством увеличали важан јубилеј за ову школу, а након приредбе, уручени су пригодни поклони и захвалнице најистакнутијим радницима и ученицима ове школе.

Оставите одговор