СЈАЈНИ РЕЗУЛТАТИ „РОНДИНИХ“ ПЛЕСАЧА У БЕОГРАДУ
СЈАЈНИ РЕЗУЛТАТИ „РОНДИНИХ“ ПЛЕСАЧА У БЕОГРАДУ

Претходног викенда у Београду, у спортској хали „ФМП“ Железник одржано је последње такмичење у спортском плесу у првом делу ове сезоне, у оквиру Плесног савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта. Скоро сви регистровани такмичари из Плесног клуба „Ронда“ Сомбор наступили су на овом такмичењу, како у Првој тако и у Супер лиги, где су и овога пута имали сјајне резултате.

У такмичењу ПЛЕСНИХ ПАРОВА ПРВЕ ЛИГЕ, прво место у обе дисциплине освојили су: Томислав Вајганд / Лена Сечујски у категорији омладинаца, Лука Чачић / Клара Ароки у категорији млађих омладинаца, Матеј Обадић / Ленка Стојачић – у категорији млађих омладинаца, Ласло Коберски / Јелена Јајић – у категорији пионира, Оливер Васловић / Светлана Јајић – у категорији млађих пионира. Сребрну медаљу освојили су Немања Жекић / Ива Томић – у категорији млађих омладинаца. Сергеј Секулић / Драгана Чачић освојили су друго место у стандардним плесовима и 3. место у латино-америчким плесовима – у категорији пионира.
Стрибор Перић / Ања Пећанац освојили су друго место у латино-америчким плесовима и 3. место у Стандардним плесовима.

У СОЛО ТАКМИЧЕЊУ ПРВЕ ЛИГЕ, у дисциплини ЛАТИНО-АМЕРИЧКИХ плесова, у својим узрасним категоријама златне медаље освојили су: Изабела Шефер, Теодора Ловрић, Ања Пећанац и Тамара Шутало. Сребрне медаље освојили су: Јана Савић, Ленка Стојачић и Дуња Војновић. Бронзане медаље припале су: Тамари Ерор, Киари Вранеш и Мануели Секулић.

У дисциплини СТАНДАРДНИХ плесова, у својим узрасним категоријама златне медаље освојили су: Киара Вранеш, Дуња Војновић, Мануела Секулић, Александра Цетина и Ања Пећанац.
Сребрне медаље освојили су: Јана Савић, Теодора Ловрић и Ива Томић. Бронзане медаље припале су: Тамари Шутало и Тамари Берић.

У оквиру такмичења ФОРМАЦИЈСКИХ ТИМОВА, Рондине формације су имале запажене наступе. Наиме, у оквиру Синхронизованих формација, у различитим узрасним категоријама, три Рондина тима освојили су друго место а један тим такмичење је завршио на петој позицији. У категорији Такмичарских формација, Рондин тим је освојио 1. место у категорији старијих омладинаца.

У оквиру такмичења Супер лиге одржан је редован Квалификациони турнир и Државно првенство у латино-америчким плесовима. „Ронду“ су на овом делу такмичења представљала два плесна пара. Владимир Губица / Наташа Косановић у категорији старијих омладинаца ушли су у финале државног првенства и на крају заузели 6. место, док су на КВ турниру освојили бронзану медаљу у „Б“ разреду. Валентин Хорват / Сања Иван су у сениорској категорији државно првенство завршили у полуфиналу, док су на КВ турниру заузели 5. место у „Б“ разреду.