СИНИША ТРЊАКОВ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА НАРОДНЕ СТРАНКЕ У СОМБОРУ
СИНИША ТРЊАКОВ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА НАРОДНЕ СТРАНКЕ У СОМБОРУ

Приватни предузетник из Стапара, Синиша Трњаков, изабран је у суботу 24. априла, за председника Градског одбора Народне странке у Сомбору, потпредседници су Синиша Бељански, дипл. економиста и Силвана Нишевић, дипл. агроном, обоје из Сомбора, а томе је претходио и избор Градског одбора странке.

Након интонирања химне Боже правде и одавања почасти, минутом ћутања, др Јовану Славковићу, недавно преминулом челнику сомборског Повереништва, Трњаков је, отварајући скуп, истакао да ће ускоро бити покренута акција под називом „Зашто плави ћуте“ којом ће, како је навео, захтевати од полиције да једном недељно обавештава јавност о приливу миграната, којих је, према његовој процени „у Сомбору сада око 5.000“, као и о њиховом смештају и кретању.

  • Покренућемо и акцију „А шта ћете ви после“ током које ћемо настојати да корумпираним представницима власти омогућимо „дружење“ са тужиоцем – рекао је Трњаков, додајући и да наш правосудни систем не функционише како би требало јер над њим доминира владајућа странка.

Он је саопштио и да ће један од главних приоритета у наредном периоду бити развој страначке инфраструктуре и оснивање месних одбора у свих 15 насељених места, на територији града Сомбора.

Председник Народне стеанке и учесник скупа, Вук Јеремић, истакао је да реваншизам за који се залаже „никако не значи нову 1945. годину, неселективно кажњавање и одустајање од правне државе“, и подсетио да је „управо Народна странка лансирала идеју о лустрацији на темељу закона и идеју о специјалном тужиоцу за високу корупцију, као и повратак нормалности и реда у правосуђе“.

  • Када кажемо „реваншизам“ то значи да се Народна станка залаже за све оно што је требало да се догоди 6. октобра 2000., а није. „Тада смо траљаво оперисали канцер, он се вратио па га данас имамо по други пут, у много горој форми, рекао је Јеремић. „Да нам се канцер не би вратио по трећи пут, што би било фатално, морамо спровести темељан, педантан, правно утемељен и до краја спроведен реваншизам,“ саопштио је Јеремић, додајући да се „мисија и визија Народне странке могу сажети у три речи – нормалност, ред и пристојност“.

Потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Нови Сад, Борислав Новаковић рекао је да Сомбор има „веома захтевну политичку географију“, и да ће бити потребно посетити сваку кућу, јер једино то гарантује победу. „Народна странка није елитистичка и сви су добродошли“, рекао је Новаковић, а члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић се „као рођени Сомборац“, заложио да „Сомбор више не буде слепо црево и да се коначно, изграде путеви како би град био повезан на одговарајући начин са главним путним правцима.“

Након оснивачке скупштине, домаћини и гости су кренули у шетњу сомборским улицама сусрећући се и разговарајући са грађанима Сомбора.