СИНХРОНИЗАЦИЈА ЛОКАЛНИХ ЗИМСКИХ СЛУЖБИ СА ПУНКТОВИМА „ПУТЕВA СРБИЈЕ“ ЗА ЧИСТИЈЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ
СИНХРОНИЗАЦИЈА ЛОКАЛНИХ ЗИМСКИХ СЛУЖБИ СА ПУНКТОВИМА „ПУТЕВA СРБИЈЕ“ ЗА ЧИСТИЈЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић састао се јуче са замеником покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај др Зораном Тасићем. Повод за састанак је интенција Секретаријата и Покрајинске владе, да се синхронизују локални штабови зимске службе са пунктовима Јавног предузећа „Путеви Србије“, као и подизање нивоа безбедности саобраћаја у зонама школа.

Заменик покрајинског секретара и градоначелник Сомбора овом приликом обишли су пункт зимске службе „Путева Србије“ у Сомбору.

  • Имао сам прилику да се уверим да је Град Сомбор на један изванредан начин организовао своје локалне капацитете, али и да постоји та сарадња и садејство између државног пункта у организацији Путева Србије. Отворили смо низ тема које се тичу области саобраћаја, грађевинарства и енергетике и морам да кажем да смо пред Нову годину на конкурсу дали нешто мало више од 3 милиона динара за три пројекта. Ради се о пројекту постављања сигнализације у зонама школа који је један од најважнијих задатака нашег секретаријата, јер јесте идеја да у наредне четири године све основне школе на територији Аутономне покрајине Војводине буду покривене сигнализацијом како би се обезбедила безбедност најугроженијих учесника у саображају, а то су деца. Ми смо успели да кроз овај пројекат опремимо 65 школа. Остало је нешто више од 450 тако да се искрено надам да ћемо у наредне четири године ове школе завршити. Дали смо новац за пројектно техничку документацију која се тиче кружне раскрснице и светлосне сигнализације у зонама раскрсница и надам се да ће Секретаријат са својим средствима које смо одобрили Граду Сомбору успети у многоме да повећа безбедност саобраћаја кад говорим о овом граду и овом округу, изјавио је др Зоран Тасић.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић захвалио се заменику покрајинског секретара на посети истакавши да је циљ синхронизација нашег локалног штаба и локалног пункта зимске службе са пунктом Путева Србије како би наши грађани били још више задовољни.

  • Оно што је приоритет свих нас у Граду Сомбору је да наши суграђани имају очишћене и чисте улице и да се на време изађе на терен. Свакако изражавамо захвалност за све ове пројекте који су нам одобрени преко Секретаријата и сигуран сам да ћемо у будућности имати још заједничких пројеката који се тичу путне и саобраћајне инфраструктуре, рекао је Ратковић.

Он је додао да локални пункт зимске службе одржава све општинске путеве између насељених места у дужини од 85км у два приоритета.

  • Поред ових, свакако да радници на пункту обиђу и остале улице које нису предвиђене у овим приоритетима. Што се тиче насељених места, ове године смо зимску службу организовали на другачији начин, тако да су радници у свим насељеним местима у перманенцији, за то добијају одређена средства и за сада могу рећи да све функционише изванредно, поручио је градоначелник.

Оставите одговор