ШИНЕ СА СОМБОРСКИХ ПРУГА КОЈЕ СЕ НЕ КОРИСТЕ ПРОДАЈУ СЕ КАО СТАРО ГВОЖЂЕ
ШИНЕ СА СОМБОРСКИХ ПРУГА КОЈЕ СЕ НЕ КОРИСТЕ ПРОДАЈУ СЕ КАО СТАРО ГВОЖЂЕ
  • Post category:Друштво

Инфраструктура железнице Србије објавила је јавни позив за продају старих шина, старог колосечног прибора и старих скретница, скинутих са преко 15 деоница на којима је укинут саобраћај. Међу старим гвожђем које је ово предузеће понудило на продају нашле су се и шине скинуте са пруга између Сомбора и Бачког Брега, Сомбора и Риђице и Сомбора и Апатина, које деценијама нису у функцији.

Почетна цена по килограму тог „отпадног материјала“ је 12,14 динара, а почетна цена јавног надметања прикупљањем затворених понуда износи око 299 милиона динара.

Јавним позивом предвиђена је продаја ukupno 19.500 тона старих шина, 1.370 тона разних делова за скретнице и 3.755 тона старог колосечног прибора, што је укупно 24.625 тона старог гвожђа и челика скинутог са пруга широм Србије.

Понуде за учешће у овом јавном надметању биће отворене сутра, 14. јануара 2022. године у 12,30 сати, у просторијама предузећа Инфраструктуре железнице Србије у Београду. Првобитно је било предвиђено да се понуде отварају 11. јануара 2022. године, али је тај рок померен.

Предузеће Инстраструктура железнице Србије очекује да ће управо распродаја старе инфраструктуре довести до даљег развоја.

„Осим значајних прихода које ће на овај начин остварити Инфраструктура железнице Србије, биће уклољена стара инфраструктура и пруге, од којих се на многима већ деценијама не одвија саобраћај возова, чиме ће локалним самоуправама у Војводини бити омогућено да се брже и боље развијају“, пише у саопштењу ове компаније.

Фото: Илустрација