СИНДИКАЛЦИ „ПРОТЕИНКЕ“ ЋЕ НАДЛЕЖНОМ МИНИСТАРСТВУ ПРЕДЛОЖИТИ КАКО ДА СЕ РЕШИ ЊИХОВ БУДУЋИ РАДНИ СТАТУС
СИНДИКАЛЦИ „ПРОТЕИНКЕ“ ЋЕ НАДЛЕЖНОМ МИНИСТАРСТВУ ПРЕДЛОЖИТИ КАКО ДА СЕ РЕШИ ЊИХОВ БУДУЋИ РАДНИ СТАТУС

У дворишту зграде Савеза самосталних синдиката Србије у Сомбору данас je одржана седница Социјално-економског савета града Сомбора, а тема је била решавање питања запослења радника Ветеринарске установе „Протеинка“.

Поред чланова Социјално-економског савета, седници су присуствовали представници синдикалне организације „Протеинка“ и в.д. директора овог предузећа Милорад Вељовић.

Имајући у виду жеље 37 радника, на седници је донето неколико закључака на основу којих би могло да се реши питање њиховог запослења. Представници синдикалне организације „Протеинке“ изнеће надлежном Министарству свој предлог да се део радника преузме у фирме чији је оснивач Република, пошто је Република оснивач и В.У. „Протеинка“. Такође, од надлежног Министарства ће се тражити дозвола да се девет радника запосли у ЈКП „Чистоћа“ Сомбор у оквиру Зоохигијене.

Један од закључака седнице Социјално-економског савета је и да се радницима „Протеинке“ представе могућности запошљавања путем мера активне политике запошљавања коју спроводи Град Сомбор, уз настојање да се запосле најкасније до истека права на примање новчане надокнаде које имају код Националне службе за запошљавање.

Оставите одговор