„СЕМПЕР ИДЕМ“ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА СОМБОР, НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА ОВОГОДИШЊЕГ СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА
„СЕМПЕР ИДЕМ“ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА СОМБОР, НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА ОВОГОДИШЊЕГ СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА

Представа „Семпер идем“ Народног позоришта из Сомбора, у режији Горчина Стојановића, по роману Ђорђа Лебовића, најбоља је представа овогодишњег, 65. по реду Стеријиног позорја, одлучио је жири. Народно позориште Сомбор је након 44 године победило на овом престижном фестивалу.

Награду публике 65. Стеријиног позорја за најбољу представу добило је остварење „Ко је убио Џенис Џоплин?“ Тијане Грумић, у извођењу Српског народног позоришта (СНП) из Новог Сада.

Стеријину награду за текст савремене драме добио је Димитрије Коканов за „Кретање“ Новосадског позоришта, а за драматургију Слободан Обрадовић за „Радничку хронику“ Петра Михајловића у извођењу Народног позоришта из Суботице.

Награде за глумачко остварење припале су Јелени Илић и Александру Ђинђићу за улоге у представи „Кретање“, Кристи Сорчик за улогу у представи „Густав је крив за све“ позоришта „Деже Костолањи“ из Суботице и Марку Марковићу за улогу у представи „Семпер Идем“.

Награда за сценографско остварење припала је Марији Калабић за представу „Радничка хроника“, а награда за костимографско остварење Селени Орб за представу „Кретање“.

Награда за оригиналну сценску музику припала је Драшку Аџићу за представу СНП-а „Смедерево 1941“, а награда за сценски говор ансамблу представе „Ко је убио Џенис Џоплин?“.

Овогодишње Стеријино позорје, чије одржавање је два пута одлагано због епидемије вируса корона, одржано је под мотом „Стварност – чуднија од маште“. (Бета)

Оставите одговор