СЕЛЕНЧA ДОБИЛА ИЗЛАЗ НА ОБИЛАЗНИЦУ! КОНАЧНО УКЛОЊЕНЕ БЕТОНСКЕ БАРИЈЕРЕ И САОБРАЋАЈНИЦА СТАВЉЕНА У ФУНКЦИЈУ
СЕЛЕНЧA ДОБИЛА ИЗЛАЗ НА ОБИЛАЗНИЦУ! КОНАЧНО УКЛОЊЕНЕ БЕТОНСКЕ БАРИЈЕРЕ И САОБРАЋАЈНИЦА СТАВЉЕНА У ФУНКЦИЈУ

Изградњом дела Блока 82, становници Нове Селенче су добили излаз на примарну градску саобраћајницу и омогућен им је лакши приступ осталим деловима града. Иако су сви радови на изградњиу саобраћајница, пешачких и бициклистичких стаза, паркинг места и јавног осветљења били завршени још прошле године, излазак аутомобила из улица Славише Вајнера Чиче, Грује Дедића, ЈНА и Проте Матеје Ненадовића на обилазницу код Роковачке шуме није било могуће јер су биле постављене бетонске баријере.

Из Јавног комуналног предузећа „Простор“ Сомбор које је као Управљач пута, обављало послове стручно техничког надзора на изградњи ове саобраћајнице, саопштено је да је након добијања потребних дозвола и сагласности управљача државног пута, извршено постављање хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације. Овим су се стекли услови за отварање, односно прикључење саобраћајница на државни пут-обилазницу, па су уклоњене бетонске баријере и сада Сомборци могу да их користе.

Град Сомбор реализовао је овај пројекат захваљујући сарадњи са Управом за капитална улагања и Министарством привреде.

Укупна вредност пројекта износила је 93 милиона динара, од чега је Управа за капитална улагања издвојила 65 милиона, а град Сомбор је учествовао са 28 милиона динара.

Оставите одговор