СЕЦ: У ТОКУ ЛИКОВНИ  КОНКУРС ЗА ОСНОВЦЕ
СЕЦ: У ТОКУ ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА ОСНОВЦЕ

Сомборски едукативни центар је расписао ликовни конкурс за децу основношколског узраста на тему “Искорак из насиља” који се реализује у склопу пројекта “Искорак из насиља” који финансира Град Сомбор и „Arigatou International“.

Циљ конкурса је подизање свести о значају дечјих права и одрастању у сигурном и подстицајном окружењу. Организатори конкурса желе да мотивишу ученике основних школа да кроз ликовне радове искажу како за њих изгледа безбрижно одрастање односно окружење без насиља. Својим радовима деца ће послати поруку широј јавности да је ненасилна комуникација и поштовање дечјих права основни предуслов за безбрижно одрастање.

Право учешћа имају деца основношколског узраста са територије Града Сомбора (Алекса Шантић, Бачки Брег, Бачки Моноштор, Бездан, Гаково, Дорослово, Кљајићево, Колут, Растина, Риђица, Сомбор, Станишић, Стапар, Светозар Милетић, Телечка и Чонопља).

Како би сви имали једнаке шансе на конкурсу, одређене су категорије за учеснике:
I категорија – ученици од I до IV разреда
II категорија – ученици од V до VIII разреда

Приложени радови морају бити самосталан дечји рад, црно-бели или у боји, осликани или нацртани било којом техником (оловка, бојице, фломастери, темпере, водене бојице и слично), формат радова је искључиво блок број 5 а сваки ученик може учествовати са највише два рада. Групни радови се неће разматрати. На позадини сваког рада ОБАВЕЗНО је исписати личне податке (име и презиме, школа, разред, контакт телефон родитеља/старатеља).

Оригинални радови се шаљу на адресу Сомборског едукативног центра (Стапарски пут 16, Сомбор) са назнаком “За ликовни конкурс” или се достављају лично у просторијама организације, радним данима од 9 до 17 часова а рок је 12. новембар 2020. године. Додатне информације могу се пронаћи ОВДЕ.

Додела награда и изложба радова биће уприличена током обележавања Међународног дана борбе против насиља над децом (19. новембар) и Међународног дана дечјих права (20. новембар).

Оставите одговор