САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: ПРИОРИТЕТ БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ СУГРАЂАНА
САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: ПРИОРИТЕТ БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ СУГРАЂАНА

У згради Жупаније јуче је одржана седница Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора којом је председавао председник Савета, градоначелник Антонио Ратковић, а разматране су активностима које ће се спроводити у наредном периоду.

Савет за безбедност саобраћаја и ове године планира да своје активности усмери пре свега на побољшање степена безбедности најмлађих суграђана, али и бициклиста који представљају најугроженије учеснике у саобраћају.

Наставиће се са опремањем вртића средствима за едукацију и светлосним прслуцима, а планирана се набавка ауто седишта за бебе, као и седишта за превоз деце бициклом. Активности ће бити усмерене и на младе возаче са пробном возачком дозволом за које ће се организовати практичне обуке и едукације како би стекли сигурност и додатну опрезност током вожње.

Уколико се стекну одговарајући услови, Савет ће подржати организацију такмичења „Шта знаш о саобраћају“ за децу школског узраста, као и традиционалну манифестацију Међународни сусрет олдтајмера у Сомбору.

Савет за безбедност саобраћаја и у 2021. години наставља са поделом светлосних сетова за бициклисте, а у плану су пројектовање и почетак радова на изградњи нових бициклистичких стаза. Такође, на данашњој седници разматрана су и решења за неке од проблематичних раскрсница, као и проблем паркинг простора у граду.

Оставите одговор