САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ПРЕДСТАВИО ПЛАНИРАНЕ АКТИВНОСТИ ЗА 2020. ГОДИНУ
САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ПРЕДСТАВИО ПЛАНИРАНЕ АКТИВНОСТИ ЗА 2020. ГОДИНУ

Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора је у понедељак 13. јануара, одржао је прву седницу у 2020. години.

Председник Савета и заменик градоначелнице Антонио Ратковић представио је извештај о активностима које је Савет за безбедност саобраћаја спровео током 2019. године, а договорене су и активности које ће Савет реализовати у 2020. години.

Као и претходне три године, акценат се ставља пре свега на безбедност најмлађих учесника у саобраћају. Поред аутоседишта која ће Савет обезбедити за 200 прворођених беба у 2020. години, планира се и подела седишта за вожњу деце бициклом, опремање вртића и поклони за ђаке прваке. Радови у зонама школе планирани су за Бездан, Риђицу и Станишић, а новина ће бити постављање брзинских дисплеј семафора.

Наставиће се и опремање бициклиста, а у току је завршетак пројектовања бициклистичких стаза на Војвођанској улици и на Стапарском путу.

Поред најмлађих учесника у саобраћају и бициклиста, акценат је стављен и на најстарије учеснике. За њих ће бити организоване различите едукације, презентације и поклон опрема.

И ове године организоваће се превоз матураната на матурско вече олдтајмерима, реализоваће се такмичење „Шта знаш о саобраћају“ за ученике основних школа, а у сарадњи са другим општинама, планира се превоз ученика завршних разреда средњих школа на обуку о безбедном управљању возилом у Националној возачкој академији (НАВАК).

У току 2020. године очекује се завршетак пројекта за кружни ток (улице венанац Војводе Петра Бојовића, венанац Војводе Степе Степановића и Арсенија Чарнојевића), као и да се реализује пројекат безбедносних техничких система на саобраћајницама.

Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора и у 2020. години наставиће са опремањем Саобраћајне полиције.

Оставите одговор