САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА У СОМБОРУ ПОВОЉНА
САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА У СОМБОРУ ПОВОЉНА

На редовној седници Савета за безбедност Града Сомбора којом је председавала градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, начелник Полицијске управе Сомбор Саша Дмитрашиновић је образлажући Информацију о стању безбедности за 2019. годину, истакао да сви параметри на основу којих се она оцењује, говоре у прилог чињеници да је безбедносна ситуација у Граду Сомбору повољна, а да полицијски извештаји у последњих пет година показују смањење броја извршених кривичних дела општег криминалитета и већу ефикасност полицијских и правосудних органа у расветљавању кривичних дела.

Након дискусије, Савет је донео закључак да на територији Града Сомбора за 2019. годину повећан број миграната није утицао на укупну безбедносну ситуацију на територији Града Сомбора, односно да безбедност није била угрожена више у поређењу са претходним годинама, и у том смислу свака служба је адекватно урадила свој део посла. Савет за безбедност Града Сомбора апелује на грађане да све евентуалне ситуације у којима је њихова безбедност угрожена пријаве Полицијској управи као надлежном органу задуженом за безбедност грађана, а не да их непроверено и паушално објављују на друштвеним мрежама.

Чланови Савета су се на седници сагласили да ће и у будућем периоду наставити сарадњу и предузимати мере и радње на изналажењу техничких и инфраструктурних решења која ће доприносити подизању степена безбедности свих наших суграђана.

Савет за безбедност се осврнуо и на најтеже кривично дело – убиство, које се у граду догодило на самом почетку ове године и похвалио рад полицијских службеника који су ефикасним оперативним радом за врло кратко време расветлили злочин који је потресао не само Сомборце, већ читаву Србију.

Оставите одговор