САША МАТИЋ НА ТРГУ ЗА ДАН ГРАДА СОМБОРА
САША МАТИЋ НА ТРГУ ЗА ДАН ГРАДА СОМБОРА

У оквиру обележавања дана града Сомбора, 17. фебруара, Локална самоуправа је припремила богат програм који ће почети 14. и трајати до 17. фебруара 2020. године.

У петак, 14. фебруара од 9 часова у Градској хали „Мостонга“ ће бити одржана трка сомборских предшколаца под називом „Потрчимо заједно до звезда“. Истог дана од 18 часова у Великој сали „Жупаније“ биће промовисана монографија „У том Сомбору… Град у призми столећа“, аутора Милана Степановића, док ће два сата касније у Народном позоришту Сомбор бити одиграна представа „Кад би Сомбор био Холивуд“.

Другог дана прославе, 15. фебруара програм ће почети у 11 часова, када ће у галерији Културног центра „Лаза Костић“ бити отворена изложба слика Саве Стојкова под називом „Светлуцаве шуме“, док ће сат време касније у Великој сали Градске куће бити изведена балетска представа за децу „Вилине шумске чаролије“. У Градском музеју Сомбор ће од 18 часова бити отворена изложба „У том Сомбору – град кроз призму сликара“, која прати монографију Милана Степановића. У галерији „Милан Коњовић“ од 19 часова ће наши суграђани моћи да погледају поставку „Жене у сликарству Милана Коњовића“, док ће од 20 часова у Великој сали Градске куће бити одржан гала концерт професора Музичке школе „Петар Коњовић“ Сомбор.

У Великој сали Градске куће, 16. фебруара од 12 часова ће бити изведена балетска представа за децу „Аладинова чаробна лампа“, од 18 часова у Музеју ће бити отворена изложба „150 година Сомборског певачког друштва, док ће сат времена касније у Галерији савремене уметности почети гала концерт овог друштва. На концерту ће наступити Мешовити хор СПД, Дечији хор „Шарени вокали“ и гостујући хорови из Бечеја. Спортски спектакл у Градској хали „Мостонга“ под називом „Serbian Battle Championship“ ће почети од 20 часова. Публика ће имати прилику да погледа интернационалне ММА борбе највише класе, а у главној борби вечери бориће се два врхунска професионалца, непоражени Александар Нетег из Русије и искусни и реномирани Талек Надзхафзаде из Азербејџана. Улазнице за ММА спектакл се купују на благајни хале.

Свечана академија на Дан града Сомбора, 17. фебруара биће одржана од 12 часова у Народном позоришру. Истог дана од 19 часова на Тргу Светог Тројства ће почети концерт фолк звезде Саше Матића, док ће у 20 часова кабаре под називом „Обично вече“ одржати популарни глумац Милан Лане Гутовић.

Улаз на све догађаје осим на ММА спектакл и кабаре Милана Гутовића је бесплатан.

Поводом прославе Дана Града, 17. фебруара ЈКП „Паркинг сервис Сомбор“ суграђанима поклања бесплатно паркирање, а Спортски центар „Соко“ бесплатан улаз на базен.

This Post Has 2 Comments

Оставите одговор