РУКОМЕТНА РЕПРЕЗЕНТАТИВКА МЕЂУ СОМБОРСКИМ ВОЛОНТЕРИМА
РУКОМЕТНА РЕПРЕЗЕНТАТИВКА МЕЂУ СОМБОРСКИМ ВОЛОНТЕРИМА

Српска репрезентативка, рукометашица Кристина Лишчевић из Сомбора, прикључила се раду волонтера Црвеног крста Сомбор. Она истиче да смо сви заједно у борби са корона вирусом, где су најстарији и најугроженији и треба им помоћи.

  • Волонтерском раду ме је мотивисала слабост према старијим суграђанима. Свакодневно их обилазимо, пресрећни су што им пружамо максималну подршку у овом тешком времену за све нас. Веома су пријатни када дођемо. Уопште нису захтевни и чак гледају да нас не оптерећују, а да при томе добију оно што желе, рекла је Кристина за РТВ.

У видео снимку, Кристина позива све Сомборце да се прикључе волонтерском раду, а старијима поручује да остану код куће, јер су волонтери ту за њих.

Када је реч о спортској каријери, Кристина наступа за нашу репрезентацију, а у овој сезони је у Румунији, где игра за Рукометни клуб „Валчеа“, који је први на табели у овој држави. У Сомбору јој друштво прави рукометашица Тамара Бокарић, родом из Републике Српске, бивша репрезентативка БиХ, која игра за РК Галаци у Румунији.

  • Вратила сам се у Србију због квалификација за Олимпијаду, која је одложена због корона вируса. Имамо велику шансу да се квалификујемо као репрезентација на Олимпијади, а сада ће све то да сачека док ова ситуација не прође, каже Кристина.

Кристина Лишчевић иза себе има богату спортску каријеру, а поред српских рукометних клубова играла је за тимове у Данској, Мађарској, Русији… (РТВ)

Оставите одговор