РИЂИЦА ПУНА МИГРАНАТА! ПРОВАЉУЈУ У ОБЈЕКТЕ, А МЕШТАНИ СЕ НЕ ОСЕЋАЈУ БЕЗБЕДНО
РИЂИЦА ПУНА МИГРАНАТА! ПРОВАЉУЈУ У ОБЈЕКТЕ, А МЕШТАНИ СЕ НЕ ОСЕЋАЈУ БЕЗБЕДНО
  • Post category:Друштво

Као погранично место, Риђица је изузетно интересантно место за мигранте пошто се надају да ће баш на овом месту код Сомбора успети илегално да пређу границу, уђу у Мађарску и наставе пут до свог одредишта у Европској унији. Из тог разлога све више њих долази у Риђицу и тамо борави, а пошто није лако илегално прећи у Мађарску тај боравак зна и да потраје. Обзиром да сваког дана долазе нови, ово мало село је сада пуно миграната. Према речима Риђичанаца ситуације је алармантна, јер су почели да проваљују у куће и викендице да би у њима боравили и пронашли спас од хладноће.

Мештани Риђице су огорчени јер, како кажу, таксисти из Сомбора сваког дана довозе мигранте у њихово село а полиција не ради ништа по том питању. Они тврде да се у селу више не осећају безбедно и напомињу да страхују за безбедност своје деце.

На Фејсбук страници „Риђичке вести“ јуче се појавио пост са фотографијама на којима се види да су мигранти провалили у једну од викендица и тамо боравили, како је наведено у објави, све док их газда није приметио и сам избацио. У коментарима испод фотографија Риђичанци али и људи из других места позивају једни друге да се удруже и реше овај проблем сами, јер како тврде, од полиције нема вајде. У коментарима има и позива на насиље, а поједини садрже чак и отворене претње што само доказује да је ситуација у Риђици веома озбиљна и да би надлежни требали да реагују и реше овај проблем који се појавио у овом селу.

This Post Has One Comment

Comments are closed.