РЕКОНСТРУКЦИЈА СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ НАЈВЉЕНА ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ, ЈОШ УВЕК НИЈЕ ПОЧЕЛА
РЕКОНСТРУКЦИЈА СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ НАЈВЉЕНА ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ, ЈОШ УВЕК НИЈЕ ПОЧЕЛА

Након помпезних најава реализација изостала, а надлежни ћуте!

У просторијама Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор 4. јуна 2019. године потписан је уговор за израду комплетне пројектно-техничке документације за изградњу новог објекта у склопу сомборске болнице. Тиме је започела реализација прве фазе, од укупно три, које су предвиђене за изградњу, реконструкцију и адаптацију објеката у склопу комплекса Опште болнице Сомбор, на Војвођанској улици број 75.

Крајем истог месеца, тачније 29. јуна 2019. године председник Србије Александар Вучић је у кампањи „Будућност Србије“ на митингу који је власт организовала на Тргу Светог Тројства у Сомбору најавио да ће држава уложити 20 милиона евра у обнову опште болнице у нашем граду. Он је тада лично потврдио да су обезбеђена планирана средства потребна за реализацију изградње “нове болнице”.

Руководство Опште болнице Сомбор је потом у медијима помпезно најављивало реконструкцију ове установе, а најаве су кулминацију доживеле у мају прошле године када је одганизована кампања у оквиру које су поред иступа у медијима, надлежни на билбордима широм Сомбора постављали слике новог болничког комплекса уз натписе да сомбор добија нову болницу.

Макета реконструисане болнице

Др Драган Растовић, в. д. директора Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор је пре годину дана рекао да би грађевински радови на рушењу објекта Одељења за плућне болести и, након тога, започињање радова на изградњи новог објекта могли да отпочну до краја 2020. године. Он је тада нагласио да ће по завршетку прве фазе, уследити ништа мање битна друга фаза, која подразумева реконструкцију, санацију и адаптацију садашњег Хирушког блока, изграђеног 1987. године.

Иако је од тада прошло годину, а од обећања председника готово две године, Сомборци се и даље лече у старом болничком комплексу а од најављених новотарија нема ништа. Зграда одељења за плућне болести је још увек где је и била, а једина новина је то што је у просторијама Саветовалишта за шећерну болест сада Ковид амбуланта сомборске болнице.

Одељење за лућне болести
Ковид амбуланта сомборске болнице

Сомборњуз је управи сомборске болнице пре десет дана упутио допис са питањима везаним за тему обнове ове установе, али до објављивања овог текста нисмо добили одговоре.

Оставите одговор