РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА И ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ СЕЛА, ГЛАВНЕ ТЕМЕ ЗА СТАНОВНИКЕ ГАКОВА И РАСТИНЕ
РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА И ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ СЕЛА, ГЛАВНЕ ТЕМЕ ЗА СТАНОВНИКЕ ГАКОВА И РАСТИНЕ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, са тимом сарадника, у оквиру акције „Отворени дан“ посетила је Гаково и Растину и разговарала са грађанима који су имали потребу да изнесу своје предлоге, захтеве, проблеме и недоумице које се односе на свакодневни живот у овим месним заједницама.

Становници Гакова и Растине постављали су питања која се тичу водовода, одржавања зеленила, одржавања атарских путева и тротоара, уклањања рушевних објеката и дивљих депонија у овим насељеним местима, али оно на шта су највише апеловали јесте реконструкција пута од граничног прелаза „Растина“ до Сомбора.

Представници Еколошког удружења „Локвањ“ из Гакова предочили су своју идеју о оживљавању водопривредног и туристичког потенцијала овог насељеног места, а овом приликом су уручили градоначелници своју чланску карту. И у Растини је саслушан предлог за побољшање јединственог туристичког потенцијала које ово, али и друга насељена места на територији Града Сомбора поседују. Било је и предлога за побољшање пољопривредне производње и положаја пољопривредних газдинстава.

Како би се што боље одговорило на интересовања грађана, уз градоначелницу су били начелница Градске управе Хелена Роксандић Мусулин, члан Градског већа за комуналну област и инвестиције Мирослав Ковачић, начелница Одељења за комуналне, имовинско правне и стамбене послове Росана Крстић, директорка ЈКП „Водоканал“ Сомбор Јасмина Бобић, директор ЈКП „Простор“ Сомбор Горан Нонковић, директор ЈКП „Зеленило“ Сомбор Момир Миоковић и директор Центра за социјални рад Михајло Шкорић.

Поред бројних питања и предлога, грађани Гакова и Растине изразили су похвале за то што им је омогућено да на овај начин лично упознају градоначелницу Душанку Голубовић и разговарају са њом, представницима града и јавних комуналних предузећа.

Градоначелница и њен тим сарадника овом приликом обишли су радове на реконструкцији дома културе у Гакову, а у Растини су посетили Редлов замак.

Оставите одговор