РЕКОНСТРУКЦИЈА ДВА ВРТИЋА ОМОГУЋИЛА ПРОШИРИВАЊЕ КАПАЦИТЕТА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ У СОМБОРУ
РЕКОНСТРУКЦИЈА ДВА ВРТИЋА ОМОГУЋИЛА ПРОШИРИВАЊЕ КАПАЦИТЕТА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ У СОМБОРУ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је посетила вртиће „Врапчић“ и „Пужић“, поводом завршених радова на реконструкцији и адаптацији ова два објекта Предшколске установе. Из буџета Града Сомбора и Републике Србије финансирани су зидарски, молерски, подополагачки радови, реконструкције водоводно-канализационе мреже, као и потпуна замена дотрајале ПВЦ столарије у Вртићу „Врапчић“, чиме је омогућено да се се прошире капацитети Предшколске установе.

Градоначелница Душанка Голубовић је рекла да су улагања у адаптацију вртића омогућила квалитетнији боравак деце у Предшколској установи „Вера Гуцуња“ и да Град Сомбор препознаје потребу за проширивањем капацитета ове установе.

  • Ово су последња улагања која смо имали током ове године. Она су подразумевала улагања у износу од преко четири милиона динара, што је омогућило квалитетнији боравак наше деце у вртићима Предшколске установе, с тим да су истовремено са извођењем појединих радова омогућене реконструкције којима је заправо проширен капацитет Предшколске установе. У претходне четири године ми смо укупно реконструисали осам вртића и 2017. године доградили један део вртића који је тада омогућио да 70-торо деце буду новоуписана. Захваљујући овим реконструкцијама које су извршене у ова два вртића, али и на другим местима, око 50-торо деце само јасленог узраста добило је своје ново место у оквиру Предшколске установе. Знамо да највећи број родитеља има повећану потребу управо у јасленом узрасту да нађу одговарајући смештај за своју децу и управо смо овим радовима успели да изађемо у сусрет и овој потреби и тиме да умањимо постојеће листе чекања, на чему смо радили и претходних година, како улагањем у саму Предшколску установу, тако и субвенционисањем цене предшколске установе када су у питању приватни вртићи. Сматрамо да је изведеним радовима пре свега неопходна реконструкција омогућила квалитетнији боравак, али и испуњење неких санитарно-хигијенских услова, који због дотрајалости просто самих инсталација су већ у ово време биле упитне. Предшколска установа је искористила заправо ово време епидемије и када деца нису била присутна у вртићима да обаве ове неопходне радове и кад су се стекли услови, да деца имају квалитетнији боравак, изјавила је градоначелница.

Директорка Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Александра Перовић je рекла да је реконструкцијом једне нефункционалне јединице у вртићу „Врапчић“ проширен његов капацитет простором достојним детета 21. века, а да је потпуном реконструкцијом водоводне и канализационе мреже у Вртићу „Пужић“ решен дугогодишњи велики проблем.

  • Све је ово заправо у служби побољшања услова и квалитета живота детета. Ми у Предшколској установи имамо један слоган који јако волимо и често понављамо, и мислимо да је и животан и истинит, а он гласи Задовољно, срећно и вољено дете данас – успешан и срећан човек сутра. Сви смо овде и данас и у будућности у служби наше деце, истакла је директорка Перовић.