РЕКОНСТРУИСАН КРОВ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ТЕЛЕЧКОЈ
РЕКОНСТРУИСАН КРОВ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ТЕЛЕЧКОЈ

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Жолт Сакалаш посетио је Основну школу „Киш Ференц“ у Телечкој, где га су га угостили директор Золтан Кемивеш и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић са сарадницима.

Захваљујући доброј сарадњи Покрајинског секретаријата са локалном самоуправом, фискултурна сала ове школе нову школску годину дочекала је са реконструисаним кровом. Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице је за радове издвојио 2.300.000.00 динара, а Град Сомбор је дао 698.470.00 динара.

  • Град Сомбор је издвојио око 700.000 динара јер је конкурс био на почетку године, а материјал је од тада у знатној мери поскупео, тако да смо успели комплетно да затворимо ову инвестицију и да све урадимо онако како је и било предвиђено. Захвалио бих се Секретаријату и на средствима које је издвојио за Школу за основно и средње образовање „Вук Караџић“, где смо добили 2,5 милиона за обнову санитарних чворова. Град је и за то издвојио око милион динара, па ће ова инвестиција ће бити готова за неких десетак дана. Верујем да ће заједничким улагањем Град Сомбор и Секретаријат, и у будућности успети да обнове и санирају још много школа, рекао је Ратковић.

Покрајински секретар је напоменуо да је на конкурсу за адаптацију и реконструкцију школских објеката на територији Аутономне Покрајине Војводин, секретаријат издвојио око 91 милион динара.

  • Школе и друге образовне установе са територије Града Сомбора су конкурисале и на овом конкурсу су добиле у позамашна средства. Морам да истакнем добру сарадњу са Градом Сомбором, који је суфинансирао ове пројекте, тако да данас можемо ту да посведочимо да смо заједничким снагама урадили једну веома битну ствар за Телечку и да је кровна конструкција фискултурне сале обновљена. Ја се искрено надам да ћемо и у будуће сарађивати на оваквим пројектима и већ од следеће године очекујемо нове пријаве на наше конкурсе, поручио је Сакалаш.