РЕКОНСТРУИСАН ЈЕДАН ОД АЈНФОРТА НА СОМБОРСКОЈ ГЛАВНОЈ УЛИЦИ! У АТРИЈУМУ ГРАДСКЕ КУЋЕ ЈОШ УВЕК РАДОВИ
РЕКОНСТРУИСАН ЈЕДАН ОД АЈНФОРТА НА СОМБОРСКОЈ ГЛАВНОЈ УЛИЦИ! У АТРИЈУМУ ГРАДСКЕ КУЋЕ ЈОШ УВЕК РАДОВИ

Јавно комунално предузеће „Простор“ Сомбор је уз подршку локалне самоуправе извршило реконструкцију једног од ајнфорта на главној улици у Сомбору. Радови на реконструкцији дворишта на адреси Краља Петра I број 32 трајали су пуна два месеца, а у том периоду санирана је водоводна мрежа, замењене су електро инсталације и уређена је фасада. Обављен је и посао на партерном уређењу дворишта, у склопу којег су постављене нове бехатон плоче а обновљена је и фонтана која се налази у центру ајнфорта.

  • Реконструкцијом овог ајнфорта подижемо кумуналну уређеност главне улице на виши ниво, а Град Сомбор је добио још једно место атрактивно за туристичке посете, поручују из „Простора“.

Обновљено двориште времешне зграде у центру Сомбора данас су обишли Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и Горан Нонковић, в.д. директор ЈКП „Простор“.

Ово није једини објекат у центру града чије двориште се обнавља. Обимне интервенције се раде на атријуму Градске куће, а радови који трају већ више од годину дана ће променити физиономију овог здања. Наиме, када радови буду завршени, уместо да дели, зграда Градске куће ће захваљујући новоуређеном атријуму постати спона између Улице Краља Петра Првог и Трга Светог Тројства.

Радови подразумевају уређење фасаде и прозора у атријуму, биће замењена и спољашња столарија, односно портали на Градској кафани, а ради се и нова електроинсталација за декоративну расвету са видео- надзором и озвучењем.

Биће замењен и брачки мермер који је красио плочник овог атријума, а ново поплочавање ће бити урађено ливеним пресованим бетонским плочицама, попут оних које су постављњене на Тргу Косте Трифковића, односно Тргу уметности. Иако је првобитни рок за завршетак радова био јул 2018. године, радови још трају.

Оставите одговор