РАДОВИ ПОМЕРИЛИ ПОЧЕТАК КУПАЛИШНЕ СЕЗОНЕ НА СОМБОРСКОМ ЗАТВОРЕНОМ БАЗЕНУ
РАДОВИ ПОМЕРИЛИ ПОЧЕТАК КУПАЛИШНЕ СЕЗОНЕ НА СОМБОРСКОМ ЗАТВОРЕНОМ БАЗЕНУ
  • Post category:Друштво

Због обимних радова који се изводе на објекту затвореног базена у Градској хали „Мостонга“ Сомбор, купалишна сезона ове године ће почети нешто касније, највероватније 01. новембра 2019. године.

Приводе се крају радови на замени комплетне стаклене браварије, односно реконструкција сткленог зида са леве стране објекта, а новац за ову велику инвестицију која се ради након четрдесет година је обезбеђен из буџета града Сомбора. Овај посао није могао бити обављен раније, јер би градилиште онемогућило рад отвореног базена током сезоне.

Поред тога, урађено је и корито великог базена, а Спортски центар „Соко“ је као управљач објекта, из сопствених средстава и уз помоћ донација клубова и других корисника базена купио дигитални семафор који мери температуру воде у базенима и температуру ваздуха. У оквиру припреме за нову купалишну сезону офарбане су трибине и под, а реконструисана је и учионица у којој ученици других разреда основне школе који похађају обуку пливања имају наставу. Наиме, ђаци током трајања обуке су подељени у две групе. Док је једна група на базену, друга у учионици похађа наставу. Учионица је опремљена новим намештајем, клупама и свим осталим средствима неопходним за извођење наставе, а набављена је и магнетна табла.

Дарко Косановић, директор Спортског центра „Соко“ се извинуо свим грађанима и корисницима затвореног базена због кашњења отварања купалишне сезоне, и захвалио им се на стрпљењу.

Пракса је да купалишна сезона на затвореном базену буде отворена почетком или половином октобра, али због свега наведеног, то је овог пута одложено.