РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ВОДОВОДА У ДОРОСЛОВУ ОДВИЈАЈУ СЕ ПО ПЛАНУ И ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА
РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ВОДОВОДА У ДОРОСЛОВУ ОДВИЈАЈУ СЕ ПО ПЛАНУ И ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и члан Градског већа за комуналну област и инвестиције Мирослав Ковачић обишли су радове на изградњи водоводне мреже у насељеном месту Дорослово. Изградња је настављена и у условима ванредног стања, а радници свакодневно интезивно раде како би мештани у што краћем року добили исправну пијаћу воду.

  • Захваљујући инвестицијама у претходном периоду изграђен је доводник воде до насељеног места Дорослово, а у току је комплетна реконструкција водоводне мреже. Када се сви ови радови заврше, ово насељено место решиће један од највећих комуналних проблема које има. Укупна вредност ових радова износи око 160 милиона динара и они су финансирани средствима Града Сомбора и Управе за капитална улагања, истакла је градоначелница Голубовић.

Члан Градског већа за комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић, изјавио је да ће бити урађено око двадесетак километара водоводне мреже и више од шест километара прикључака.

  • У циљу решавања проблема водоснабдевања и довођења пијаће воде у сва насељена места на територији Града Сомбора, решава се и проблем насељеног места Дорослово. У складу са тим, урађен је доводник воде од Сомбора, преко Лугова, до Стапара, и од Стапара до Дорослова. У оквиру ових радова на постављању водоводне мреже, биће урађено преко 20 километара водоводоне мреже и преко 6 километара прикључака, од главног вода до сваког домаћинства, каже Ковачић.

Према речима Душана Ђиласа, руководиоца изградње, што се тиче самих радова све се одвија по плану. Он је нагласио да једино што успорава реализацију посла је скраћено радно време, условљено забраном кретања услед ванредног стања.

  • Материјал је на градилишту, немамо застоја што се тога тиче. Копамо на четири места и почели смо радове у четири улице, али радимо мало скраћено због ванредног стања, каже Ђилас.

Оставите одговор