РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПУТА СТАПАР – СИВАЦ У ПУНОМ ЈЕКУ
РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПУТА СТАПАР – СИВАЦ У ПУНОМ ЈЕКУ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић су обишли радове на изградњи локалног пута од регионалног значаја Стапар – Сивац. Пројекат изградње финансира Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, а извођач радова је „Extrа-Auto Transport“ д.о.о. Врбас. Према речима техничког директора овог предузећа Милутина Перуновића, радови на изградњи су тренутно у пуном јеку, а изводе се у складу са савременим еколошким принципима.

  • У пуном јеку је прављење пута, односно први део фазе цементне стабилизације. Након насипања ми сада вршимо додавање везива и рециклирање постојеће подлоге. Постојећа подлога је формирана тако што је материјал довезен из локалног позајмишта и на тај начин промовишемо екологију и неке зелене пројекте, који су стандарди сада већ и код нас, рекао је Перуновић.

Градоначелница Душанка Голубовић је истакла да се радови одвијају према плану и да је од великог значаја за локалне пољопривреднике што се уз изградњу пута ради и на изградњи система за наводњавање и одводњавање.

  • Радови на путу Стапар – Сивац започели су у новембру прошле године, фактички на крају једне грађевинске сезоне, али то уопште није омело ни самог извођача, ни надзор, да се ови радови чим су се повољне временске прилике створиле и наставе. Радови су сада заправо у пуном јеку, очекујем у наредних месец, до месец и по дана, што је у складу са уговореним роковима, да радови на овом делу пута буду завршени. Они подразумевају нешто преко 2 километра изградње пута који је у укупној дужини од око 12 километара и његова изградња и финансирање одвијаће се у неколико фаза. Ово је само прва, а Град Сомбор је искористио прилику да, с обзиром на изградњу пута и све процесе који су га пратили, и канал који се налази у непосредној близини пута стави у двоструку функцију одводњавања и наводњавања, те је пре изградње овог пута град предузео мере и у сарадњи са прдузећем „Вод“ Војводине“ обезбедио финансирање изградње цевастих пропуста који ће двоструко допринети, не само томе да имамо и један нови пут, него и да сва пољопривредна газдинства и фирме које послују на овој територији имају и једну нову могућност, дакле поред одводњавања да имају и могућност за наводњавање свог пољопривредног земљишта, што ће свакако значајно допринети пре свега пољопривредном развоју овог краја, рекла је градоначелница.

Оставите одговор