РАДНО ВРЕМЕ УГОСТИТЕЉСКИХ И МАЛОПРОДАЈНИХ ОБЈЕКАТА ЗА ВИКЕНД ДО 20 ЧАСОВА
РАДНО ВРЕМЕ УГОСТИТЕЉСКИХ И МАЛОПРОДАЈНИХ ОБЈЕКАТА ЗА ВИКЕНД ДО 20 ЧАСОВА

Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести ЦОВИД-19 је на данашњој седници одлучио да радно време свих угоститељских и малопродајних објеката, тржних центара, продавница, као и услужних делатности, за предстојећи викенд  буде до 20 часова.

Такође, за предстојећи викенд  до 20 часова могу да раде фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте, објекти из области спорта и рекреације, као и дечије играонице (у  играоницама је забрањено организовање рођендана и других прослава).

Подсећамо да до 21.00 час могу да раде трговинске и друге радње и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа (намењених за људе или животиње) и самостални малопродајни објекти у којима се трговина, по правилу, обавља тако да купац не улази у објекат (трафике тј. киосци), као и позоришта, биоскопи, музеји и галерије. Ван  ограниченог радног времена могу да раде апотеке (укључујући и оне у којима се врши промет робе намењен за животиње или пољопривреду), бензинске  пумпе у обављању делатности продаје горива, као и угоститељски  објекти у којима се припрема храна и пиће које се доставља корисницима или у којима се продају храна и пића преко шалтера, односно без уласка купца у сам објекат.

Град Сомбор и Штаб за ванредне ситуације града Сомбора још једном апелује се на све грађане да се понашају одговорно и да воде рачуна о свом и здрављу својих најмилијих. Поштовање превентивних мера и даље остаје једини сигуран и доказан начин заштите од коронавируса. Ношење маске у затвореним просторима и одржавање раздаљине,  од кључног су значаја и једини пут до очувања здравља.

Оставите одговор