„R Taxi“ БЕСПЛАТНО ВОЗИ СОМБОРСКЕ МЕДИЦИНАРЕ СА ПОСЛА
„R Taxi“ БЕСПЛАТНО ВОЗИ СОМБОРСКЕ МЕДИЦИНАРЕ СА ПОСЛА

Такси возила у време ванредног стања, када се људи мање крећу углавном су паркирана. Позива грађана за вожње мање је за 90 посто, али у једном сомборском такси предузећу посла има, јер су одлучили да помогну здравственим радницима и то тако што их бесплатно возе од посла до куће.

  • Највише посла имамо пре седам сати када возимо раднике на смену у болницу. Имамо и дозволе за кретање у време полицијског сата, а дозволу за кретање морају имати и здравствени радници, каже такси возач Лазар Губор.

Акција бесплатне вожње сомборских здравствених радника почела је пре неколико дана и око 40 медицинара се превози возилима овог такси предузећа, али нови позови стижу свакодневно.

  • Медицински радници су сада под оптерећењем и зато мислим да треба да им помогнемо. То ћемо радити све док траје ова борба против корона вируса, каже Воја Живковић, власник предузећа „R Taxi“.

Ово сомборско такси предузеће помаже и у транспорту медицинске опреме.

  • Баш смо јутрос добили позив да превеземо заштитне маске. Увек када стигну такви позиви ми обезбедимо наше возило, каже Живковић.

Дезинфекција возила се врши после сваке вожње, а дезинфекциона средства обезбедио је Град Сомбор. (РТВ)

Медицински радници треба да позову број 025/450-450 са фиксног телефонског броја сомборске болнице и имаће бесплатан превоз до куће.

Оставите одговор