ПРВИ СНЕГ У СОМБОРУ АКТИВИРАО ЗИМСКУ СЛУЖБУ – ПОЈЕДИНЕ ДЕОНИЦЕ И ПОРЕД ИНТЕРВЕНЦИЈА КЛИЗАВЕ, ВОЗАЧИ ОПРЕЗ!
ПРВИ СНЕГ У СОМБОРУ АКТИВИРАО ЗИМСКУ СЛУЖБУ – ПОЈЕДИНЕ ДЕОНИЦЕ И ПОРЕД ИНТЕРВЕНЦИЈА КЛИЗАВЕ, ВОЗАЧИ ОПРЕЗ!

Снег који је данас поподне почео да пада у Сомбору се задржава на путевима, па су путари морали да интервенишу.

Радници зимске службе у Сомбру чији је носилац ЈКП „Зеленило“ су на терену и врше сољење путних праваца, као и улица првог и другог приоритета. Механизација сомборских комуналних предузећа чисти и најфреквентније пешачке зоне у „Парку хероја“, код зграде „Жупаније“, на Главној улици али и бициклистичке стазе на Венцима и Апатинском путу.

Како смо сазнали, интервенишу и екипе „Војпута“, предузећа у чијој надлежности су регионални путеви, односно они између насељених места.

Без обзира на то што су путари на терену, возачи треба да буду опрезни јер су поједине деонице путева и даље прекривене снегом и ледом, па је клизаво. Како Сомборњуз сзнаје, критична је деоница од Сомбора према Суботици где је пут иначе лош, а подаци са терена кажу да су само између Сомбора и Светозара Милетића два аутомибила излетела са пута.

Према званичним мерењима која су обављена у 19 часова, Републички хидрометеоролошки завод је саопштио да је висина снежног покривача у Сомбору 3 cm.

Метеоролози кажу да ће снега бити ноћас и сутра повремено. Пошто се у поменутом периоду очекују температуре испод и око нуле, треба рачунати на то да и поред интервенције зимске службе постоје клизаве деонице, а возачи треба да прилагоде брзину зимским условима на путу.

Оставите одговор