„ПРОСТОР“ ДОБИО НОВЕ МАШИНЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА! ВРЕДНОСТ НАБАВКЕ 4,5 МИЛИОНА ДИНАРА
„ПРОСТОР“ ДОБИО НОВЕ МАШИНЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА! ВРЕДНОСТ НАБАВКЕ 4,5 МИЛИОНА ДИНАРА

Захваљујући субвенцији Града Сомбора, Јавно комунално предузеће „Простор“ Сомбор je купило нове радне машине.

Набављене су три тракторске косачице Торнадо 3108 СТИГА чија ширина откоса је 105 cm, једна Тракторска кoсачица ТОРО ТИТАН са ширином радног захвата од 137 cm, петнаест тримера за ручно кошење, пет леђних дувача за лишће, девет моторних тестера, два бензинска агрегата, као и уређај за чишћење траве на ивичњацима и уклањање нечистоће на бехатон плочама.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција Мирослав Ковачић су посетили ЈКП „Простор“, како би видели нову опрему и сазнали нешто више о њој. Вршилац дужности директора овог предузећа Ђорђе Зорић је том приликом рекао, да ће опрема која је стигла много помоћи радницима „Простора“ да још боље и ефикасније одржавају травнате јавне површине, како у граду, тако и у насељеним местима.

Процењена вредност Јавне набавке ових машина је била 4.200.000,00 динара, а према подацима доступним на порталу јавних набавки, након окончаних поступака сва набављена опрема је коштала 4.530.974,81 динара са PDV-ом.

Од предузећа доо „Intercom“ из Суботице као најбољег понуђача је купљена тракторска косачица са окретом у месту која је коштала 1.224.000,00 динара са PDV-ом, две тракторске косачице по цени од 996.840,00 динара са PDV-ом, бензински агрегати чија је цена била 142.800,00 динара са PDV-ом, три моторне косе, моторне тестере и дувачи лишћа што је коштало 1.919.664,00 PDV-ом.

Предузеће „ХЕТО ХАРДИ“ ДОО из Суботице је добило уговор за испоруку моторне косачице за чишћење корова на ивичњацима и бехатон плочама, а вредност јавне набавке је био 247.670,81 са PDV-ом.