ПРОМОЦИЈОМ КЊИГЕ „У ТОМ СОМБОРУ… Град у призми столећа“ СУТРА ПОЧИЊЕ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ГРАДА СОМБОРА
ПРОМОЦИЈОМ КЊИГЕ „У ТОМ СОМБОРУ… Град у призми столећа“ СУТРА ПОЧИЊЕ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ГРАДА СОМБОРА

У оквиру обележавања дана града Сомбора, 17. фебруара, Локална самоуправа је припремила богат програм који ће почети сутра и трајаће до 17. фебруара 2020. године.

Сутра, 14. фебруара од 9 часова у Градској хали „Мостонга“ ће бити одржана трка сомборских предшколаца под називом „Потрчимо заједно до звезда“.

Истог дана од 18 часова у Великој сали „Жупаније“ биће промовисана монографија „У том Сомбору… Град у призми столећа“, аутора Милана Степановића. Књига је објављена у издању Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, Удружења грађана „Норма“ и Градског музеја Сомбор. Монографија представља сажет преглед прошлости и садашњости Сомбора, са нагласком на његове културно-историјске препознатљивости, природно окружење, традицију и потенцијале.

О књизи ће говорити проф. др Саша Марковић, историчар и редактор књиге, проф. др Михал Антоловић, историчар и рецензент књиге и Милан Степановић, аутор књиге. У оквиру програма наступиће Хор сомборског певачког друштва и Градски народни оркестар „Споменар“, а одабране текстове читаће глумци Народног позоришта Сомбор Биљана Кескеновић и Срђан Алексић.

У Народном позоришту Сомбор сутра од 20 часова ће бити одиграна представа „Кад би Сомбор био Холивуд“.

Комплетан четвородневни програм прославе Дана града Сомбора можете погледати ОВДЕ.

Оставите одговор