ПРОДУЖЕНА САМОИЗОЛАЦИЈА И ЗАБРАНА КРЕТАЊА ВИКЕНДОМ
ПРОДУЖЕНА САМОИЗОЛАЦИЈА И ЗАБРАНА КРЕТАЊА ВИКЕНДОМ

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници најновије мере за спречавање ширења вируса COVID-19, међу којима је и одлука да се све мере самоизолације продуже са 14 на 28 дана, а да се викендом забрана кретања уведе од 15 часова.

Свим грађанима Републике Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана.

Ово практично значи да свима који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље, изолација аутоматски наставља да тече још две недеље.

Измењено је време трајања забране кретања грађана за дане викенда. Грађани ће суботом и недељом морати да остану у својим домовима од 15 часова до 5 часова ујутру.

Ова одлука, као једна од најновијих ригорознијих мера у борби против корона вируса, још данас је објављена у Службеном гласнику тако да је она већ на снази, а што значи да сутра, у недељу, 29. марта полицијски час почиње у 15 сати.

Грађани који нису старији од 65 година, могу напуштати своје домове радним данима и даље од 5 часова ујутру до 17 часова. Најстарији суграђани могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница.

Водећи се мишљењем струке, Влада Републике Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20 и 21 час.

Како се Србија налази у јеку борбе са заразном болешћу изазваном вирусом COVID-19, препоручено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљег.

Jош једном се апелује на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници.

Оставите одговор