ПРИЗНАЊЕ СОМБОРСКИМ БОРЦИМА ПРОТИВ КОВИДА – КАРТИЦЕ ПОГОДНОСТИ „НАШ ХЕРОЈ“
ПРИЗНАЊЕ СОМБОРСКИМ БОРЦИМА ПРОТИВ КОВИДА – КАРТИЦЕ ПОГОДНОСТИ „НАШ ХЕРОЈ“

У Градској хали „Мостонга” сомборским лекарима, медицинском особљу и волонтерима који су ангажовани на првој линији одбране од инфекције Ковид-19 подељене су персонализоване картице погодности „Наш херој”.

Ова картица омогућава попусте и погодности приликом плаћања робе и услуга код бројних компанија и предузетника који учествују у програму „За наше хероје”, као и предност при остваривању права и добијању услуга у државним институцијама, јавним предузећима, локалним самоуправама и установама социјалне заштите.

Програм подршке „За наше хероје” реализује Министарство здравља у сарадњи са Генералним секретаријатом Владе, Народном банком Србије, Привредном комором Србије и јавним установама, уз подршку Програма Уједињених нација за развој. Картице је борцима против нововеке пошасти, пандемије коронавируса, уручила др Емеше Ури, директорка сомборског Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“.

  • Ово је наш и покушај државе да се макар на овај начин одужимо свима онима који су нам помогли да организујемо рад Ковид амбуланте и потоњи вакцинални пункт – рекла је др Ури.

Према њеним речима картице ће се наћи у рукама око 200 особа.

  • Пробали смо овако да се одужимо свим здравственим радницима Дома здравља, као и запосленима и нарочито волонтерима система Цивилне заштите и Црвеног крста.

У име оних који су примили картице захвалила се Биљана Клипа, секретарка овдашње градске организације Црвеног крста.

  • Надам се да говорим у име свих нас, када кажем да ово доживљавамо пре свега као знак признања за сав наш рад и труд уложен у подршку не само локалној самоуправи и здравственом систему, већ и свим нашим суграђанима. Нарочито бих ту истакла подршку нашим најстаријим суграђанима за које смо обезбедили, наравно уз подршку Града, превоз на саме вакциналне пунктове, како би без већих проблема заштитили своје здравље и сам живот – казала је Биљана Клипа, секретарка Градске организације Црвеног крста у Сомбору, приликом уручивања картица погодности овдашњим борцима против пандемије коронавируса. (Дневник)

Оставите одговор