ПРИНЦ ОД МОНАКА ПОСЕТИО СОМБОР И БАЧКИ МОНОШТОР
ПРИНЦ ОД МОНАКА ПОСЕТИО СОМБОР И БАЧКИ МОНОШТОР

Током другог дана званичне посете Србији, у четвртак 8. октобра, кнез Алберт Други од Монака боравио је у Сомбору и Бачком Моноштору, где су му домаћини били председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић. У Бачком Моноштору, „селу на седам Дунава“, кнез од Монака упознао се са специфичном културом, традицијом и природом овог поднебља.

Кнез Алберт Други од Монака, је заједно са покрајинским премијером Мировићем и Срђаном Перуачом, представником „Војводинашума“, уживао у нетакнутој пририоди Специјалног резервата биосфере „Горње Подунавље“ где је у класичном аласком чамцу имао прилику да види и доживи лепоту овог дела Дунава. Са традиционалним начином живота у овом делу Војводине, принц Алберт се упознао приликом посете Етно кући „Мали Бодрог“, а у Пчеларској учионици „Перишкић“ приказане су му традиционалне методе цеђења меда.

На крају посете севера Србије, кнез Алберт био је гост Сомбора и градоначелника Антониа Ратковића. Принц је дочекан у згради „Жупаније“ где га је домаћин, градоначелник Ратковић, упознао са потенцијалима Града Сомбора, а током сусрета у згради „Жупаније“ принцу од Монака је презентована прича о чувеној слици „Битка код Сенте“ Ференца Ајзехунта, највећем уље на платну у нашој земљи.

У престижном етно ресторану „Фијакер“ кнезу Алберту Другом од Монака приређена је дегустација локалних гастрономских деликатеса.

Оставите одговор