ПРИЈАВЕ ЗА НЕГУ СТАРИХ И БОЛЕСНИХ ЛИЦА ТОКОМ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА СЕ ПОДНОСЕ СОМБОРСКОМ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД
ПРИЈАВЕ ЗА НЕГУ СТАРИХ И БОЛЕСНИХ ЛИЦА ТОКОМ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА СЕ ПОДНОСЕ СОМБОРСКОМ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора је након консултација са свим надлежним органима, донео Закључак да стара и болесна лица која током полицијског часа не могу самостално да се брину о себи и потребна им је помоћ, могу да позову Центар за социјални рад Сомбор на број телефона 062/787-971 у времену од 08 до 20 часова.

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора обавештава лица која током ванредног стања пружају или су заинтересована да пружају негу старим и болеснима лицима, и која искључиво из тог разлога имају потребу за кретањем током полицијског часа, да се пријаве Центру за социјални рад Сомбор на наведени број телефона.

Центар за социјални рад Сомбор ће у координацији са другим надлежним органима извршити процену пријаве и након тога пријављено лице ће бити обавештено о могућности да пружа негу старом и болесном лицу као неговатељ и током полицијског часа, у одређеном временском периоду према потреби старог и болесног лица.

Пријавом на овај начин се омогућава пружање неге старим и болесним лицима и током полицијског часа. Штаб за ванредне ситуације града Сомбора напомиње да ће свака злопутреба овог права бити строго санкционисана од стране надлежних оргaна.

Оставите одговор