ПРИЈАВЕ ЗА 100 ЕВРА ПРЕКО ПОРТАЛА УПРАВЕ ЗА ТРЕЗОР ИЛИ ТЕЛЕФОНОМ
ПРИЈАВЕ ЗА 100 ЕВРА ПРЕКО ПОРТАЛА УПРАВЕ ЗА ТРЕЗОР ИЛИ ТЕЛЕФОНОМ

Пунолетни грађани који буду желели да од државе добију 100 евра мораће да се пријаве, а прва могућност за пријаву биће онлајн преко портала Управе за трезор, а друга могућност је телефоном на бројеве који ће благовремено бити објављени, пише Блиц.

Подаци који ће бити обавезни да се наведу у пријави су име, презиме, ЈМБГ и број рачуна у банци. Наводе и да они који немају рачун у банци, имаће могућност да то наведу у пријави и држава ће им по аутоматизму отворити рачун и обавестити их о томе.

Пензионерима ће новац бити уплаћен на рачуне на које добијају и пензију. Свим пензионерима, 1,7 милиона, и свима који примају социјалну помоћ држава ће аутоматски уплатити по 100 евра.

Влада Србије данас ће утврдити предлог ребаланса републичког буџета, сазнаје Танјуг. Влада би данас требало да донесе и уредбу о начину уплате 100 евра свим пунолетним грађанима Србије. Према Танјуговим информацијама, данашње одлуке владе ће јавности представити министар финансија Синиша Мали, на конферецији за новинаре у 16 сати.

Мали је јуче изјавио да ће исплата 100 евра пензионерима почети 15. маја, док остали грађани треба да се изјасне да ли новац желе. (Танјуг, Блиц)

Оставите одговор