ПРЕТХОДНОГ ВИКЕНДА НА ШТРАНДУ ОДРЖАНО „СОМБОРСКО СПОРТСКО ЛЕТО“
ПРЕТХОДНОГ ВИКЕНДА НА ШТРАНДУ ОДРЖАНО „СОМБОРСКО СПОРТСКО ЛЕТО“

На Градском купалишту „Штранд“ претходног викенда је по трећи пут одржано „Сомборско спортско лето“. Град Сомбор је препознао значај ове манифестације те је пружио велику подршку, у нади да ће прерасти у традицију.

Догађај је организован уз техничку подршку Спортског савеза града Сомбора, Спортског центра „Соко“, Црвеног Крста Сомбор, Првог центра за обуку Војске Србије, Друштва подводних активности, као и многобројних спортских организација са територије Града Сомбора, а компанија „Дукат“ је обезбедила воћне јогурте за најмлађе учеснике.

Посетиоци „Штранда“ могли су да учествују у разним спортским гранама, активностима, едукацијама и креативним радионицама које су водила стручна лица.

„Сомборско спортско лето“ званично су отворили већница Града Сомбора задужена за област спорта и омладине Антонија Нађ Косановић и председник Спортског савеза града Сомбора Милан Стакић.

  • Жеља нам је да се кроз ове активности што више деце заинтересује за неку спортску дисциплину и почне са активним тренирањем, истакла је овом приликом Антонија Нађ Косановић.

У суботу 27. јула на „Штранду“ су одржани и 10. „Илиндански дани“ у организацији Завичајног удружења „Корјени“, Спортског савеза града Сомбора и Савеза спорт за све Војводине, а уз подршку Спортског центра „Соко“ и Града Сомбора. У оквиру овог такмичења учесници су се опробали у традиционалним дисциплинама: скок у даљ из места, скок у вис из места, крбање, бацање камена са рамена и другим.

Оставите одговор