ПРЕПОРУКА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ: ПЕНЗИОНЕРИМА У ВОЈВОДИНИ СА НАЈНИЖИМ ПРИМАЊИМА ПОДЕЛИТИ ПАКЕТЕ ПОМОЋИ!
ПРЕПОРУКА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ: ПЕНЗИОНЕРИМА У ВОЈВОДИНИ СА НАЈНИЖИМ ПРИМАЊИМА ПОДЕЛИТИ ПАКЕТЕ ПОМОЋИ!

У оквиру мера за ублажавање последица епидемије вируса корона и олакшавања свакодневног живота грађана, Покрајинска влада препоручила је данас свим локалним самоуправама у Војводини да обезбеде средства за набавку прехрамбених и хигијенских пакета за помоћ пензионерима са месечним примањима нижим од 30.000 динара. Покрајинска влада ће за реализацију ове препоруке у 19 мање развијених локалних самоуправа, издвојити 50 милиона динара.

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ) тренутно се, иначе, лечи 11 пацијенaта код којих је потврђено да су оболели од корона вируса CОVID-19. Код два пацијента, лечење захтева примену механичке вентилације и они се налазе у веома тешком општем стању, док је опште стање преосталих оболелих пацијената задовољавајуће.

Код свих оболелих пaциjeнaтa спроводи се двадесетчетворочасовни мониторинг и интензивно лечење. Сви пацијенти се лече по алгоритмима и протоколима предвиђеним за оболеле од корона вируса и у њиховом лечењу учествују лекари свих неопходних специјалности.

Оставите одговор