ПРЕМИЈЕРКА АНА БРНАБИЋ ПОСЕТИЛА СОМБОР
ПРЕМИЈЕРКА АНА БРНАБИЋ ПОСЕТИЛА СОМБОР

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетила је данас Сомбор и у пратњи градоначелнице Душанке Голубовић обишла радове на реконструкцији централне градске пијаце. Градоначелница Душанка Голубовић се том приликом захвалила на подршци коју Влада пружа за бројне пројекте који су од великог значаја за Град Сомбор.

  • Искористили смо посету председнице Владе Граду Сомбору пре свега да укажемо на све оно што је за Град Сомбор значајно, за бројне пројекте које смо започели, неке од њих реализовали и свакако за све оне које још имамо у плану, рачунајући пре свега на подршку Владе Републике Србије и ресорних министарстава, што су они и до сада чинили. Указаћу на то, пре свега, на пројекту Грашалковић палате, палате културе која је свакако круна нашег улагања у културну инфраструктуру, где смо до сада имали квалитетну подршку Владе, како преко конкурса Министарства културе, тако и преко конкурса Министарства привреде и у том смислу свакако да је ова подршка за нас од великог значаја, с обзиром да сматрам да је реч о једном великом пројекту, који ће бити препознат не само у округу него и много шире. Данас се налазимо на простору градске пијаце чија реконструкција је такође у току, пре свега са нашом жељом да овај простор, који представља и место на коме се сусрећу и историја и култура и наслеђе, уредимо уз очување свега онога што Сомбор представља и то смо свакако и до сада чинили, уз адекватну дозволу Покрајинског завода за заштиту споменика културе. Захваљујемо се председници Владе што је нашла времена да посети Сомбор и на могућности да искажемо све оно што мислимо да су перспективе и потенцијали нашег града. Важно је напоменути да, поред тога што Град Сомбор ради на очувању свог културног наслеђа, много пројеката има и у заштити животне средине, како када је у питању градска депонија, тако и када је у питању реконструкција пречишћивача отпадних вода, али свега овога заправо не би било у довољној мери, да нема адекватне подршке Владе. Ова подршка свакако за нас од највећег значаја јесте, с обзиром на јуче одржану седницу на којој су донете за нас кључне одлуке и када је у питању област заштите животне средине, с обзиром да је Влада током јучерашњег дана усвојила одлуку којом припаја Ветеринарску установу „Протеинка“ „Енергозеленој“ у Инђији и то су последњи кораци ка томе да овај проблем и коначно решимо, изјавила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић нагласила је да сви потенцијали које Сомбор има полако постају препознати у једном ширем кругу овог дела Европе.

  • У мом мандату у Влади Републике Србије, не само као председница Владе него и као министарка у тој Влади од 2016. године, трећи пут сам у Сомбору, прелепом граду и искористила бих ову прилику да позовем све грађане Републике Србије да дођу у Сомбор и виде један од најлепших градова не само у Србији, него и овом делу Европе. Драго ми је што видим да се сваки пут кад дођем много ради у Сомбору, да га подижемо, да реновирамо и улице и зграде и да све оно што Сомбор има, а чини ми се да је најбогатије од тога културно наслеђе, да полако постаје очигледно. Била сам у сомборској Гимназији, једној од најбољих гимназија у Републици Србији, када смо требали да дозволимо специјализовано IT (информатичко) одељење, након тога смо и то решили. Данас има два одељења у сомборској Гимназији и поред Математичке гимназије у Београду и још пар школа у Србији, одатле излазе заиста неки од најбољих, највећих талената у Републици Србији, рекла је председница Владе Ана Брнабић и додала да Сомбору предстоји реализација још многих пројеката.
  • Завршили смо прву фазу реконструкције Дома здравља, у припреми је тендерска документација за другу фазу. У припреми је тендерска документација за два геронтолошка центра и за Општу болницу у Сомбору. Решили смо насип, припремамо документацију за систем водоснабдевања и многе друге ствари, изјавила је Брнабић.

Оставите одговор