ПРЕКО 500 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА ПРЕДСТАВЉЕНО НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА
ПРЕКО 500 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА ПРЕДСТАВЉЕНО НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА
  • Post category:Друштво

У Сомбору је данас организован јесењи Сајам запошљавања који је окупио 34 послодавца који су представили понуду од 517 радних места.

Отварање Сајма испратио је и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић који је истакао да је на Граду и Националној служби за запошљавање било да промовишу сајам како би што више незапослених лица на једном месту имала могућност да погледају понуду послова и потраже запослење.

„Оно што је било до Града Сомбора и националне службе је свакако било да медијски испратимо и да позовемо сва заинтересована незапослена лица да дођу данас на сајам, да причају са послодавцима и у складу са својом струком, с обзиром да имамо различитих профила из различитих привредних грана, да се пријаве овде и надам се и да ће засновати радни однос. Оно што бих исто нагласио да је ово само један добар вид сарадње између Града Сомбора и Националне службе за запошљавање. У наредне две до три недеље очекује нас и уручење 46 уговора за самозапошљавање и ново запошљавање, 46 нових радних места што свакако није мали број који директно зависи од Града и од Националне службе. Свакако да очекујем да данас што већи број људи из Сомбора нађу посао и да заснују радни однос“ рекао је градоначелник.

Сајам запошљавања организовала је Национална служба за запошљавање Филијала Сомбор, а  в.д. директора Филијале Борис Драганов, истакао је да је задовољан одзивом послодаваца и њиховом понудом.

„На данашњу манифестацију се окупило 34 послодавца, са територије Западнобачког и Севернобачког округа, који нуде укупно 517 слободних радних места. Што се тиче ове понуде, она се углавном односи на позиције у производњи, то јест на област текстилне, металске и кожарске индустрије“.

На Сајму су се представиле и нове компаније које почињу пословање у Сомбору.