ПРЕДСТАВНИЦИ ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ ПОСЕТИЛИ СОМБОР
ПРЕДСТАВНИЦИ ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ ПОСЕТИЛИ СОМБОР

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и начелница Градске управе Града Сомбора Хелена Роксандић Мусулин састали су се са замеником покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самопураву Радивојем Парошким и подсекретаром у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Дарком Миланковићем.

Главна тема састанка била је успостављање једноставније и краће процедуре за грађане приликом потраживања административних и бирократских услуга, као и информисање о њиховим правима из различитих области на једном месту. Овај процес је започео пројектом Министарства државне управе и локалне самоуправе Србије „Јединствено управно место“, а актери овог састанка изразили су заједничку жељу да заједнички раде на унапређењу пројекта.

Парошки и Ратковић су се сагласили да је од великог значаја испитати јасне потребе како грађана, тако и запослених у институцијама које пружају административне услуге, како би се креирао што квалитетнији софтвер, тачније оперативно-информациони систем који ће омогућити брже и ефикасније информационо-технолошко функционисање приликом израде бројних докумената.

Пројекат би требало да заживи у свим локалним самоуправама на територији Војводине, а решење оперативног система финансираће Покрајинска влада и Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Оставите одговор