ПРЕДСТАВНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ПОСЕТИЛИ НОВИ ЦЕНТАР ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ
ПРЕДСТАВНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ПОСЕТИЛИ НОВИ ЦЕНТАР ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Заменица градоначелника Љиљана Тица и чланови Градског већа Сава Дојић и Дарко Смиљанић посетили су новоосновани Центар за пружање услуга социјалне заштите града Сомбора који се налази у просторијама Грашалковић палате, где их је дочекала вршилац дужности директора ове установе Јелена Стакић.

Центар за пружање услуга социјалне заштите почео је са радом током марта месеца ове године и има осам запослених, а Стакићева истиче да ће се услуге развијати у складу са потребама корисника.

– Град је обезбедио све услове за квалитетан почетак рада, препознајући све наше радне потребе, али и потребе наших корисника. За сада пружамо три услуге које су за све становнике са територије Града Сомбора бесплатне, а то су смештај у Сигурну кућу, односно Прихватилиште за жртве насиља у породици и жртве трговине људима, социјално – едукативне услуге и саветодавно – терапијске услуге, рекла је Јелена Стакић.

Заменица градоначелника Љиљана Тица нагласила је да је Центар основан, како би Град на што квалитетнији начин могао да пружи социјалну заштиту својим грађанима.

– Локална самоуправе је то препознала и 21. септембра 2021. године је на седници Скупштине града основан овај Центар, са жељом да се унапреди социјална заштита и да буде доступна свима онима којима треба. Мислим да је то веома значајно сада, јер је брига о људима велика брига и једна потреба у друштву, јер имамо свакодневно људе са различитим потребама, истакла је Тица.