ПРЕДСТАВЉЕНИ ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ ГРАДА СОМБОРА И НАЛЕД-А
ПРЕДСТАВЉЕНИ ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ ГРАДА СОМБОРА И НАЛЕД-А
  • Post category:Друштво

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и његови стручни сарадници састали су се данас са шефом Одељења за односе са привредом Немачке амбасаде Кристијаном Шилингом и представницима НАЛЕД-а, ГИЗ-а, Телегроуп-а и Секопак-а.

Повод за састанак био је заједнички рад на реализацији пројеката прикупљања стаклене амбалаже, услуге МИА четбота у Градској управи и метеостаница за праћење и планирање пољопривредне производње на територији Града Сомбора.

Градоначелник је овом приликом истакао да се у Сомбору активно ради на успостављању зеленог и одрживог града, те је гостима представио пројекте чија се реализација очекује у наредном периоду.

Током састанка директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић захвалила се на успешној двосмерној сарадњи, нагласивши да је Сомбор лидер међу градовима са БФЦ сертификатом, а Кристијан Шилинг испред Немачке амбасаде изразио је заинтересованост за успостављање сарадње.

Састанку су присуствовали и представници ЈКП „Чистоћа“ са којима се реализује пројекат прикупљања стаклене амбалаже. У оквиру посете Сомбору организован је и обилазак метеостаница на терену, као и Рециклажног центра у ЈКП „Чистоћа“.