ПРЕДСТАВЉЕНА МОНОГРАФИЈА „ЗЕМЉИШТЕ, ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ ГРАДА СОМБОРА“
ПРЕДСТАВЉЕНА МОНОГРАФИЈА „ЗЕМЉИШТЕ, ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ ГРАДА СОМБОРА“

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима је у Едукативном центру ПСС Сомбор присуствовала промоцији књиге – монографије „Земљиште, пољопривреда и рурални развој града Сомбора“, аутора Владимира Сабадоша дипл. инг пољопривреде и његових сарадника.

Монографија „Земљиште, пољопривреда и рурални развој града Сомбора“ је штампана на 468 страна, има 16 поглавља, 123 потпоглавља, 24 карте, 53 табеле, 117 графикона, 442 фотографије и 130 навода литературе и представља монументално издање које ће послужити како пољопривредним произвођачима, тако и Градској управи, инвеститорима, али и свима који су заинтересовани да науче нешто о овој теми.

  • Добити једно овако капитално дело од великог је значаја, пре свега за локалну самоуправу, али исто тако и за све оне који се баве пољопривредом, за све оне који имају идеје да инвестирају у нешто поред пољопривреде, јер кроз ово дело јасно можемо да видимо да потенцијала и потребе за радом и развојем има у сваком од ових сегмената, рекла је Душанка Голубовић.

Захваливши се аутору и његовим сарадницима, градоначелница Голубовић је истакла да ово дело приказује све потенцијале које Сомбор има, али и недостатке, који стварају једну слику и указују на оно што можемо да мењамо и побољшамо.

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Младен Петковић је истакао да ова књига представља један пресек ситуације на територији града Сомбора и треба да представља узор свим локалним самоуправама, нашим градовима и окрузима како треба да представе своју територију, да направе један пресек стања, да се види где се налазимо у датом тренутку и да нам то буде основ за слику где желимо да стигнемо, као и основ за израду неких стратешких докумената.

О књизи су говорили коаутори проф. др Мирослав Малешевић и проф. др Жарко Илин, редовни професор на Пољопривредном факултету Новосадског универзитета, као и сам аутор дипл. инг. пољопривреде Владимир Сабадош, директор ПСС Сомбор.

Оставите одговор