ПОЖАР У ДОМУ УЧЕНИКА ОШТЕТИО ИНСТАЛАЦИЈЕ! ДЕЦА ЋЕ СЕ У ОБЈЕКАТ ВРАТИТИ НАКОН САНИРАЊА ПОСЛЕДИЦА ИНЦИДЕНТА
ПОЖАР У ДОМУ УЧЕНИКА ОШТЕТИО ИНСТАЛАЦИЈЕ! ДЕЦА ЋЕ СЕ У ОБЈЕКАТ ВРАТИТИ НАКОН САНИРАЊА ПОСЛЕДИЦА ИНЦИДЕНТА

Јуче у јутарњим сатима, у котларници Дома ученика средњих школа на Стапарском путу је избио пожар. У подрумским просторијама примећен је дим, а убрзо се огласио и аларм. Зграда је одмах евакуисана, а ватрогасно спасилачка јединица правовремено је интервенисала и зауставила ватрену стихију.

Сви ученици и запослени у Дому на време су евакуисани на плато испред Дома, који је у Плану противпожарне заштите одређен као зборно место. Захваљујући улагањима у противпожарну заштиту у претходне три године, инсталацијом аутоматског система за дојаву пожара, система за одржавање надпритиска у степенишном простору и уградњом противпожарних зидова и врата, подигнут је ниво пожарне безбедности у овом објекту. Како стоји у допису који смо добили из Дома ученика, сви ови системи су добро радили, а правовременом и ефикасном реакцијом Ватрогасне службе која је на лице места стигла након три минута од позива, спречено је ширење пожара на остатак објекта и исти је угашен.

Услед избијања пожара оштећене су електричне, водоводне, канализационе инсталације, инсталације за грејање као и систем за грејање санитарне воде, па је боравак ученика у Дому до санирања последица јучерашњег инцидента онемогућен. Ученици који користе услуге Дома привремено су послати кући док се поново не успостави могућност боравка у објекту, наведено је у саопштењу које је потписао директор, Драган Додић.

Дом ученика обавља и регистроване услужне делатности припреме оброка за трећа лица, али до санирања последица пожара неће моћи да испоштује ни овај део обавеза.

„Дом ученика је обавестио Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и национелне мањине-националне заједнице и Школску управу да је принуђен распустити ученике из Дома. Ученици сигурно неће боравити у Дому до краја недеље, а за даље ћемо видети у зависности од тога када ћемо успети да санирамо штету. Ако то потраје, настојаћемо да са Министарством, Секретаријатом и Школском управом нађемо неко друго решење“, пише у саопштењу.

Желимо да се захвалимо и похвалимо Сектор за ванредне ситуације Сомбор при МУП-у, на благовременом и ефикасном реаговању, захваљујући којем је пожар брзо угашен, поручују из сомборског Дома ученика.

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ је објавила да у наредном периоду неће бити ручка за ученике који похађају ову школу, јер се школа храном снабдева из кухиње у Дому ученика која због пожара не ради.

Оставите одговор