ПОВЕЋАНА ДИНАМИКА ИСПОРУКЕ ПОМОЋИ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕИМА – ПОДЕЛА ПАКЕТА ПЕНЗИОНЕРИМА ТОКОМ ОВЕ НЕДЕЉЕ
ПОВЕЋАНА ДИНАМИКА ИСПОРУКЕ ПОМОЋИ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕИМА – ПОДЕЛА ПАКЕТА ПЕНЗИОНЕРИМА ТОКОМ ОВЕ НЕДЕЉЕ

Друга редовна испорука прехрамбених пакета намењених социјално угроженом становништву у насељеним местима и салашким насељима на територији града Сомбора кренула је јуче из просторија Црвеног Крста Сомбор. Дистрибуцији прехрамбених пакета присуствовали су градоначелница Душанка Голубовић, заменик градоначелнице Антонио Ратковић и члан Градског већа за здравство и социјалну област др Далибор Форгић.

Градоначелница је најавила да ће се, због ванредног стања, испорука прехрамбених пакета за социјално угрожено становништво одвијати убрзаном динамиком.

  • Град Сомбор сваке године, па тако и ове, додељује помоћ социјално угроженим лицима и у виду прехрамбених пакета. Ово је друга подела у току ове године, али и прва подела од нове јавне набавке. Захваљујући томе што смо и од раније имали планирана средства за ову врсту подршке и помоћи социјално угроженим лицима, у могућности смо да и током ванредног стања изађемо у сусрет потребама наших најугроженијих суграђана и да поделимо ове пакете. Укупно 550 пакета намењених за социјално угрожене кориснике који живе у нашим селима и салашким насељима креће данас. Градско веће ће у сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом у Сомбору док траје ванредно стање, организовати поделу пакета социјално угроженим лицима повећаном динамиком у односу на ону која је првобитно планирана. Након завршеног ванредног стања ћемо сагледати и колико тога је остало на располагању, али и колико још треба да изађемо у сусрет потребама наших корисника и до краја ове календарске године, рекла је Душанка Голубовић.

Овом приликом градоначелница је најавила и почетак поделе пакета за пензионере са најнижим примањима.

  • Градско веће је на последњој седници одобрило и посебне пакете подршке за пензионере са најнижим примањима, односно за оне који имају пензијама испод 30 хиљада динара. Пензионери ће своје пакете добити током ове недеље, тачније у четвртак и петак, поручила је градоначелница.

Оставите одговор