ПОТПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ БРАНКО ЋУРЧИЋ ПОСЕТИО СОМБОР
ПОТПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ БРАНКО ЋУРЧИЋ ПОСЕТИО СОМБОР

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Скупштине града Зоран Рус састали су се данас са потпредседником Покрајинске владе и председником Савета за координацију и праћење економског развоја на територији АП Војводине Бранком Ћурчићем.

Током састанка разговарали су о потенцијалима и развоју сомборске индустријске зоне, формирању бизнис инкубатора на територији Западнобачког округа, као и развоју женског и социјалног предузетништва.

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић нагласио је да је циљ састанка да се донесу заједничке идеје и закључци шта је Сомбору потребно, како би се обезбедили сви предуслови за усмеравање инвеститора ка Сомбору.

Градоначелник Антонио Ратковић истакао је да је захваљујући помоћи Покрајинске владе Град успео да реализује бројне пројекте, међу којима је и изградња индустријске зоне, те се зајенички ради на пројектима реализације саобраћајнице Стапар – Сивац, као и на изградњи бустер станице у Стапару.

Састанку су присуствовали и Гојко Тркуља из Кабинета потпредседника Покрајинске владе, члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић и в.д. директор ЈКП „Енергана“ Сомбор Ђурађ Милановић.

Учесници састанка разговарали су и о будућем раду на заједничким пројектима, а након разговора обишли су индустријску зону у Сомбору.

Оставите одговор